Vores opskrift på pizzadej er meget nem. Kom evt. mindre gær i dejen (5 g) og lad dejen hæve mindst 16 timer. Så smager det bare bedre.
Vi blandede 1 dåse tomatpuré (140 g), 2 spsk olivenolie og et lille fed hvidløg i en lille skål og dernæst kom vi det på pizzadejen.
Du bestemmer selv fyldet og sauce, men for at give dig lidt inspiration, så valgte vi at bruge cherrytomater skåret i halve, oliven, peberfrugt, soltørret tomater majs og lidt hakket frisk rosmarin.
Forberedelsestid: 1 time
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 2 stk
Ingredienser:
5-25 g gær (mindre gær længere hævetid)
3 dl lunkent vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
400-500 g hvedemel
1 spsk olivenolie til rørskålen
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olivenolie og salt i gærblandingen.
Kom melet lidt efter lidt under omrøring i skålen.
Ælt dejen til en smidig dej.
Ælt dejen på bordet i et par minutter.
Vask skålen og smør den med olivenolie og kom dejen tilbage i skålen.
Vend dejen så den er dækket af olivenolie. Olivenolie gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen lækker.
Lad dejen hæve i 45 minutter på køkkenbordet, men gerne længere på køl.
Del dejen i 2 og form til 2 runde pizzaer på bordet. Du kan også vælge at lade være med at dele den og bare forme den til en stor firkantet pizza.
Kom din yndlings fyld på pizzaen og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 10 minutter.
relaterede artikler:

