Hvilke ingredienser må du fryse ned og hvad skal du undgå at fryse

No votes yet.
Please wait...



Du kan spare forberedelsestid og penge, hvis du bruger din fryser rigtigt. Hvordan? Her har du en lang liste over de ting du kan fryse, og hvad du helst ikke skal fryse.



bananer



Frys dine overmodne bananer ned. Skræl dem og frys dem ned i en pose. Når dine bananer er helt frosne, kan du blende dem til en lækker bananis eller brug dem i en smoothie.




bær

Vores fryser er altid fyldt med bær. jordbær, blåbær, hindbær, brombær, havtorn, mangotern og granatæblekerner. Bær er perfekte i kager, i smoothies eller andet bagværk.

kogt ris

Har du ris til overs fra aftensmaden? Put risene i fryseren og brug det evt. i en gryderet.

kager

Bag kagen til dine gæster dagen før og frys den ned. Tag kagen ud af fryseren et par timer før den skal serveres. Du spare masser af tid og energi. Vi foretrækker denne måde, da vi gerne vil være til stede 100 procent.

citronskal

Hvis du skal bruge citronskal i bagværk eller marinader står du tit med citronskal til overs. Smid det ikke ud, frys det ned. Du kan også fryse limeskal eller appelsinskal.

bouillon

Hver gang du laver kylling eller steg, kan du med fordel gemme knoglerne og skroget og koge en lækker bouillon på det.

vindruer

Hvis du ikke har smagt frosne vindruer endnu, så skal du snart overveje det kraftigt. Frosne vindruer er en lækker eftermiddagssnack, de er perfekte som alternative isterninger i drinks eller en kande vand.

krydderurter

Frys dine krydderurter i små bundter. Kom hvert bundt i en frysepose, så du kan tage et bundt op ad gangen.

syltetøj, marmelade og gele

Lav en stor portion marmelade . Marmelade kan sagtens fryses ned.

kød

Alt råt kød kan fryses ned.

brøddej

Brøddej er så fantastisk at fryse ned. Rør en dej sammen, frys det ned og tag det op en søndag morgen. Pak det ind i film, og kom det i fryseren.

mælk

Når mælk er på tilbud, så skal du bare give den gas.

boller

Vælg en fast ugedag til at bage boller til resten af ugen. Frys resten ned, så har du bagte boller hver dag.

tomatsovs

Har du tomatsovs i overskud, kan du med fordel fryse det ned, og tage det op, når du igen har lyst til tomatsovs.

tærter

Madtærter og desserttærter holder sig længe i fryseren.

revet ost

Revet ost er virkelig godt at fryse. Tag det op om morgenen og drys det ovenpå pizza eller på din kødsovs.

smør

Når der er tilbud på smør jubler vi. Vi køber 5 pakker og smider i fryseren.

bacon

Du kan både fryse bacon ned rå og tilberedt. Hvis du fryser bacon ned, kan du hurtigt tage det op og bruge det i en gryderet eller som topping på supper.

Nu har du helt styr på, hvad du kan fryse ned. Det er ikke alle ingredienser du kan fryse. Lad os kikke på dem.

mayo

Hvis du fryser mayo ned vil det skille og stivne under optøning.

bløde oste

Bløde oste med et højt vandindhold, tåler ikke at blive frosset ned fx ricotta, hytteost og flødeost.

grøntsager

Gulerødder squash, majs og spinat kan du sagtens fryse. Grøntsager med et højt vandindhold kan ikke fryses fx agurk, salat og tomater bliver dårlige, hvis du vælger at fryse dem ned.

Er der en ingrediens vi har overset? så må du meget gerne smide en kommentar.
Disse artikler vil måske interessere dig:


30 gode retter til fryseren
få flere tips til hvad du kan fryse




Facebook
Facebook

2 tanker om “Hvilke ingredienser må du fryse ned og hvad skal du undgå at fryse”

  1. Agurk i skiver til agurkesalat kan godt fryses, og tomater til gryderetter kan også ingen problem . De kogte ris fra fryseren kan også bruges i bagværk . 🤗

    No votes yet.
    Please wait...
    1. Hej Metzi

      super fedt at høre, at du har gode erfaringer med at fryse ris og agurker.

      Vi synes at varene bliver slatne og mister smag.

      No votes yet.
      Please wait...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *