Categories
HØJTIDER

fastelavnsboller med marcipan og æbleh

Vi har tidligere bagt den klassiske  fastelavnsbolle med masser af remonce og marmelade. Prøv en anden version med marcipan og æble. Det smager virkelig godt.

 

Forberedelses tid:
40 min plus hævetid
Madlavnings tid:
10 min Serveringer:
15 stk

Ingredienser:

200 g smør

2 dl mælk

50 g gær

evt. kanel, kardemomme og vanilje

50 g sukker

2 æg

cirka 400-500 g mel

fyld:

100 g blødt smør

2 spsk sukker

150 g marcipan

et æble

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en lille gryde og hæld dernæst mælken i.
Smuldre gæren i en rørskål og hæld smørblandingen ned til gæren.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er elastisk. Dejen må ikke værre for våd heller ikke for tør.

Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Rør smør og sukker sammen i en lille skål.

Skær marcipanen i lige store  skiver.

Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i  små tern.

Tryk dejen lidt flad med hænderne.

Del dejen til små firkanter, og kom 1 tsk af smørblandingen  i midten på hver firkant.

Kom lidt æbletern og afslut med en marcipanskive.

Og nu skal du lukke enderne.

Find den øverste venstre hjørne og  fold det ind mod midten. Det samme gør du med højre nederste hjørne.

Gentag fremgangsmåden med de sidste 2 hjørner.

Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, med lukningen nedad.

Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Bag bollerne ved 200 grader i cirka 10 minutter.

 

 

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *