Disse skønne luftige fastelavnsboller er blevet gjort ekstra lækre med både remonce og marmelade.
Her er opskriften på de bedste fastelavnsboller.
Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
12 min
Serveringer:
14 store stykker
Ingredienser:
remonce:
100 g smør
100 g sukker
1 spsk mel
70 g marcipan
dej:
200 g smør
2 dl mælk
50 g gær
lidt salt
evt. stødt kanel, kardemomme og vaniljesukker
50 g sukker
2 æg
500 g mel
fyld:
kagecreme eller marmelade
Fremgangsmåde
remonce:
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
dej:
Smelt smørret i en lille gryde og hæld dernæst mælken i.
Smuldre gæren i en rørskål og hæld smørblandingen ned til gæren.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er elastisk. Dejen må ikke værre for våd heller ikke for tør.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Del dejen i stykker (cirka 60 gram hver dejklump) og form klumperne til firkanter med hænderne. Du kan selvfølgelig også rulle dejen med en kagerulle, før du deler den i stykker, men vi synes, at det er nemmere at forme dem med hænderne.
Tryk firkanterne lidt flade og kom 1 tsk remonce i midten. Luk dem ved at folde hjørnerne sammen på midten.
Kom bollerne på en smurt bageplade med lukningen nedad og tryk dem lidt flade.
Lav et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og fyld med kagecreme eller marmelade.
Lad bollerne hæve i 20 minutter.
Pensel fastelavnsbollerne med æg og bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i cirka 12 minutter.
Error: No feed found.
Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.
relaterede artikler:

