frikadeller med stuet blomkål

No votes yet.
Please wait...


Ja så kom dagen, hvor jeg tog mig sammen. Lasse har i en del år sagt mange gange, at vi snart skal lave almindelige frikadeller. Ikke mine krydderet frikadeller. Lasse er vild med de frikadeller jeg  bikser sammen, men han får nogen gange lidt hjemve. Han siger i hvert fald at han kan lide dem så det må jeg hellere tro på. Jeg må nok indrømme, at jeg bedst kan lide mine krydderet frikadeller med bl.a. hvidløg, frisk persille, spidskommen og chili. Men det var faktisk  en positiv oplevelse. Med lidt søgen på google fandt jeg ud af at danskernes foretrukne tilbehør til frikadeller er stuet blomkål og kogte kartofler.
Der findes virkelig mange forskellige opskrifter på frikadeller, men har du spurgt din mormor, om hvilken frikadelleopskrift er den bedste? jeg ved godt hvad hun svare. MIN.
Det mener jeg også. VORES OPSKRIFT.

Man skal være lidt øvede for at  stege frikadeller i blinde men Læs med her og få en nem fremgangsmåde.

Her har du opskriften.

Forfatter: Mohammed Alsaadi
Forberedelsestid: 40 min
madlavningstid: 30 min
Serveringer: 15 stk

Ingredienser

500 g hakket kød
2 løg, revet
evt. 1 revet gulerod
2 æg
2 dl mælk
2 dl rasp
salt og peber
Stuet blomkål:
1 blomkål
1 spsk fedtstof fx olie
2 spsk hvedemel
½ l vand
revet muskatnød
1 bdt persille
tilbehør: kogte kartofler

Fremgangsmåde

Bland kød og salt I en skål.
Rør alle ingredienserne til en fars og lad farsen minimum hvile i 30 minutter i køleskabet.
Tag farsen ud og form til små frikadeller.
Kom 1 spsk fedtstof på en pande og skru helt op for blusset. Når du kan høre at fedtstoffet sprutter skruer du ned til 3. Vent med at stege frikadellerne i 2 minutter. Kom et par frikadeller på panden og steg I 6 minutter. Vend og steg i 8 minutter. (når du vender frikadellen så bliver temperaturen sinket).
Stik frikadellen med en gaffel, og hvis den bliver hængene på gaflen er den færdig.

Stuet blomkål:
Fjern bladene fra blomkålen skyl dem og hak dem fint.
Pluk kålen i buketter.
Svits de grønne blade i fedtstof I cirka 5 minutter.
Rør melet i og spæd med 5 dl vand og 1 bouillonterning.
Lad det simre i 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne.
Efter 10 minutters ekstra simretid drysser du med salt, peber og muskatnød.
Smag til og pynt evt. med hakket persille.

Prøv også disse krydderet frikadeller
og servere evt. disse kartofler til


Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *