Jeg har overbevist min makker at svampe smager vidunderligt.
Champignonerne som er fyldt med hvidløg ost og nødder. Vi har toppet champignonerne med en blanding af parmesan og rasp, og det gør at svampene får en skøn smag og de får en dejlig sprød overflade.
forfatter: Lasse Stalk Tønnesen
Forberedelses tid:
5 min
Madlavnings tid:
20 min Serveringer:
2 personer
Ingredienser:
300 g champignoner
olivenolie til pensling
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
40 g valnødder eller hasselnødder
3 tsk smør
1 spsk smør
75 g parmesanost
salt og peber
evt. frisk timian eller oregano
25 g rasp
evt. persille
Fremgangsmåde
tænd ovnen på 200 grader.
Rens champignonerne og knæk stilkene af.
Pensel dem udvendigt med lidt olivenolie og kom dem på et stykke bagepapir eller i et ovnfast fad.
Hak løg, hvidløg og nødder fint.
Kom smør og olivenolie på en pande og svits løg, hvidløg og nødder.
Hæld blandingen i en skål og kom 1 håndfuld revet ost i.
Smag det til med salt og peber og fordel blandingen i champignonerne.
Bland resten af osten og rasp sammen og drys det henover svampene.
Bag dem i 20 minutter.
Hak evt. lidt frisk persille og drys det over de færdigbagte svampe.
tip: du kan også hakke en håndfuld frisk timian eller oregano og røre det i fyldet inden du kommer det i champignonerne.
relaterede artikler:

