En virkelig god gammeldags æblekage, hvor æblemosen er hjemmelavet .
Drys hakket chokolade og nødder på toppen. Det smager virkelig godt.
Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 25min
Serveringer: 6 personer
Ingredienser
10 madæbler
2 tsk vaniljepulver
2 kanelstænger eller 1 tsk kanel stødt
1 spsk sukker
3 dl vand
æblerasp eller knuste makroner
piskefløde
evt. hakket chokolade og blandede nødder til topping
Fremgangsmåde
Skræl æblerne og fjern kernehuset.
Skær æblerne i tern og kom dem i en gryde.
Tilsæt vand, vaniljepulver, kanelstænger og sukker i gryden med æbler.
Kog blandingen til grød eller til æblerne er møre.
Blend grøden evt. med en staveblender.
Afkøl æblegrøden.
Find en glasskål. Først æblegrød , så æblerasp eller knuste makroner. Lav et par lag og slut med æblegrød.
Slut af med letpisket fløde tilsat lidt vanilje.
Pynt til sidst med hakket chokolade og nødder.
relaterede artikler:

