God kaffe, god chokolade og godt selskab

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.


Vi har i lang tid forsøgt at finde en weekend hvor der ikke skal tænkes på at lave mad, købes ind, skrive nyt indhold på madsynet.dk osv. Med andre ord en weekend med ren forkælelse og hygge. Vi kunne mærke, at vi havde behov for at holde fri fra dagligdagens strabadser.
Forleden weekend var vi forbi Amager, København og Odense. Vi besøgte interessante steder og læs med her, vi giver dig en rundvisning.

Hvordan starter man weekenden bedst?

Fredag tidlig tog vi forbi en stor kaffekop. Gøkhan ejer af Coffngo og alle ugens dage brygger han virkelig god kaffe til de forbipasserende i byparken Ørestad. Gøkhan er uddannet designer, har læst i 14 år, og der var ingen, der vil ansætte en ung gut, så han besluttede at lave et brancheskift.

Tilfældigt fik han ideen, om at bygge en kaffekop og tilbyde kvalitetskaffe til de kaffetørstige.

”Jeg købte en kaffe fra en cafe, og koppen var lidt i stykker, og så kom ideen om at bygge en kaffekop og serverer god kaffe i den” Fortæller Gøkhan.

Gøkhan tilbyder kaffebønner fra 5 forskellige regioner. Bl.a. kaffe fra Brasilien, Guatemala, Kenya osv. Du kan også finde koffeinfri kaffe og kaffe med smag. Fælles for alle kaffevarianter er, at bønnerne ikke er sprøjtet med dårlige kemikalier og andre skadelige stoffer.
Vi startede med at smage en kaffe fra Kenja. Vi blev hurtige enige om, at den både dufter syrlig og en ubeskrivelig stærk duft. Overraskende nok, så smagte kaffen syrlig, Den indeholder 7 procent syrlighed, men samtidig at kaffen smagte syrlig, så var den meget bitter, men ikke på den dårlige måde. Hvis du er til stærk espresso, så vil du elske denne kaffe.
Dernæst fik vi lov til at smage på den brasilianske variant: den er meget mildere end den fra Kenja og mere krydret i smagen. Ligeledes dufter den så skønt.

Kaffen fra Guatemala: Vores favorit. Mild og rund i smagen.
Du kan læse mere om coffngo
Her

Luksusvare og forkælelse

Turen gik til Tårhallerne med det formål at finde nogen lækre vare, vi ikke tidligere har arbejdet med. Og Tårhallerne er det perfekte sted. Der boomer af skønne vare fx lækre oste, frisk kød og fisk, et stort udvalg af krydderurter og tørret frugter og meget meget mere.
Vi købte os fattige i tørret frugter. Og hvis vores budget   var større, så har vi købt flere ting. Et par poser tørret Gojibær og Morbær blev det til. Du kan bl.a. købe mandler med smag, nødder i alle afskygninger, tørret blåbær, tørret ananas, tørret abrikoser, dadler, Papaya osv.
Derudover købte vi et par friske krydderurter i en anden bod, og de skulle bruges til Hjemmelavet Gløgg


Magasin og mad fra de varme lande

Forrige år fik vi et gavekort til Magasin, og først nu blev det brugt. Vi fik virkelig lækkert chokolade fra Summerbert, lakrids fra Bulow og hjemmelavet bolcher fra Almuegaarden.
Vi har spist os mætte i smagsprøver, men aftensmaden vil vi ikke springe over.
Vi tog metroen til Frederiksberg for at spise tapas fra de varme lande, nærmere bestemt arabisk mad.
Under kyndig introduktion fra Mohammed fik vi et lille kursus i arabisk mad, og hvad de forskellige specialiteter indeholder. Det første ord vi skulle lære var Mezze, og det betyder forretter på arabisk, og ofte er der 7 forskellige forretter på et bord. Hjemme hos Mohammeds forældre, får man tit mindst 3 forretter til hovedretten.
Det var simpelthen så lækkert, og vi anbefaler alle at besøge Mahalle. Vi fik bl.a. hummus med chili,, grillet halloumi ost, grillet peberfrugtmos, baba ganoushe, falafler, sambosaer med feta og persille, arabiske frikadeller, aubergine med valnødder, vindrueblade, stegte blomkål m.m.

Næste dag Odenseby

Skal du til Odense er du nødt til at tage forbi Odense chokoladehus. Naturligvis kun hvis du kan lide fyldte chokolade. De har et stort udvalg af fyldte chokolade og kager med chokolade og kvaliteten er i top.

Jernbanemuseet er også et besøg hver i sær hvis du har et synshandicap. Du kan køre en tur i minitåget og du får lov til at gå ind i en gammeldags tåg kupé.

Det bedste spisested i Odense

En fælles bekendt anbefalede Asia House som det spisested, vi bare skulle besøge. Asia house er eksperter i thaimad og hold der fast, hvor det smagte. Du kan bl.a. få klassiske thairetter så som kylling i cashewnøddesovs, oksekød i rød karry og en grøntsagsret med østersovs osv.
Udover maden er virkelig god, så er servicen endnu bedre.

Hvordan afslutter man en weekend med manér

Det har vi svaret på. Man tilbereder en lækker brunch sammen og nyder det sociale samvær. Hele bordet blev fyldt med brunchlækkerier. Der var hjemmebagt brød, rugbrød, ost, kødpålæg, hjemmelavet nutella Hjemmelavet musli med yoghurt sødet med sirup
frisk frugt og bær, hjemmebagte scones, juice kaffe og te.


Kan du lide artiklen, er du meget velkommen til at følge madsynet Her

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *