Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER Brød og boller HØJTIDER

græskarboller – nem opskrift på boller med græskar


Lækre luftige græskarboller perfekt til morgenbordet eller til eftermiddagshyggen.



Hokkaidosæsonen er snart slut men du kan sagtens nå at bage disse boller.

Prøv også vores opskrift på koldhævet boller


Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 12 stk

Ingredienser
4 dl vand
50 g gær
250 g Hokkaido hakket eller groftrevet
25 g græskarkerner
1 spsk honning eller sukker
1 tsk salt
75 g havregryn
100 g fuldkornshvedemel
cirka 350 g hvedelel
et sammenpisket æg
græskarkerner til drys

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.
Tilsæt Hokkaido, græskarkerner, salt, honning og havregryn.
Rør det hele godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt til dejen kan æltes.
Lad dejen hæve i 20 minutter under et viskestykke.
Form 12 boller og lad dejen efterhæve i 15 minutter.
Pensl bollerne med æg og drys med græskarkerner.
Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter.


Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *