Categories
HOVEDRETTER Supper

Græskarsuppe med chili og ingefær


Efteråret er oplagt til at lave suppe. Denne græskarsuppe smager skønt, krydret og dejlig cremet.

Lige i øjeblikket er vi udfordret med madlavningen.
Madsynet er flyttet midlertidigt hjem til Lasses forældre. Katten skal jo også fodres.
Ovnen og komfuret kan vi ikke bruge, fordi det fungere med touchbevægelser. Det eneste vi har til rådighed er en manuel kogeplade. Og skønne råvare i køleskabet. Vi spurgte jer på madsynes facebookside for leden dag, om hvilke retter kan vi lave med de råvare vi har til rådighed, og vi vil blive glade for, hvis du byde ind med dit bud på en lækker ret. Find videoen på facebook siden og lad os høre fra dig.

God fornøjelse

Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 25 min
Serveringer: 4 personer

Ingredienser

1 løg

3 fed hvidløg
cirka 2 cm ingefær
1 rød chili eller 1 tsk tørret
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 hokkaidogræskar eller butternut squash
5 dl bouillon
2 dl fløde eller kokosmælk
smag til med salt, peber og citronsaft

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg.
Skær græskarkødet groft.
Steg løg, hvidløg og chili i olie i et par minutter.
Tilsæt krydderier, ingefær og tilsæt græskarkødet.
Rør rundt i gryden og tilsæt bouillonen.
Kog suppen op og skru ned for varmen og lad det simre i cirka 25 minutter eller indtil græskarkødet er mør.
Blend suppen med staveblender, til den er helt glat.
Tilsæt fløde/kokosmælk og giv suppen et opkog.
Smag til med salt, citronsaft og peber.

Pynt: drys med friske krydderurter på toppen.





Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *