Lækre, grove juleboller, der dufter og smager af kanel og jul. Julebollerne er fiberrige, og de er fyldt med tørret frugt og julekrydderier der tilføre sødme og julestemning.
Forberedelsestid: 1 time og 10 min (plus hævetid)
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 12 stk
Ingredienser:
50 g gær(kom evt. mindre gær i dejen men så skal dejen hæve i længere tid)
5 dl lunken vand
2 tsk salt
2 spsk honning
3 spsk husk(kan undlades)
2 tsk stødt kanel
3 spsk græskarkerner
3 dl havregryn
3 dl rosiner, dadler og abrikoser, skåret i små stykker
cirka 500 g mel(prøv dig frem
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt yoghurt sammen med husk, salt og honning og rør rundt indtil honning og gær er opløst.
Lad gærblandingen trække i 10 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Kom melet i og ælt i cirka 10 minutter. Det er vigtigt, at der æltes luft ind i dejen, så bollerne ikke bliver for faste.
Dejen skal hæve i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
Form dejen til boller med lidt olivenolie på hænderne og Lad dem efterhæve i 20 minutter på en bageplade.
Bag dem ved 200 grader i 35 minutter.
Error: No feed found.
Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.
relaterede artikler:

