Grydebrød med havregryn

No votes yet.
Please wait...

 

Når man bager brød i en gryde beregnet til ovn får brødet en sprød skorpe.
Brødet er egnet som tilbehør til aftensmaden fx til en lækker velsmagende suppe.

Forberedelsestid: 10 min (hævetid natten over)
Madlavningstid: 50 min
Serveringer:
et brød
Ingredienser:
10 g gær
5 dl vand
2 tsk salt
1 dl havregryn
2 dl grahamsmel eller hvedemel
7 dl hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt, havregryn og de 2 slags mel og rør dejen sammen med en grydeske.
Dejen skal ligne tyk havregrød.
Dæk skålen med en fugtig viskestykke og lad dejen hæve natten over.
Tænd ovnen på 250 grader og varm gryden med låget på i ovnen i cirka 10 minutter.
Tag gryden ud af ovnen og drys lidt mel i bunden.
Hæld dejen i gryden, sæt låg på og bag brødet i 35 minutter.
Tag låget af gryden, skru ned på 230 grader og bag brødet i yderligere 15 minutter.

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *