Categories
Gryderetter HOVEDRETTER

gryderet med kikærter, linser og kokosmælk – én en su venlig ret

Gryderet med kikærter, linser og kokosmælk er  en skøn og su venlig ret.
Reten smager skønt og er nem at lave.
Er du glad for den indiske linsegryde Dahl?

Så vil du elske denne gryderet.

Forberedelsestid: 5 min
Madlavningstid: 40 min
Serveringer: 4

Ingredienser:
3 fed hvidløg
1 løg, finthakket
olivenolie til stegning
3 tsk karry
lidt frisk revet ingefær
1 spsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk kardemomme
150 g røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
1 dåse kikærter uden væde
3 dl grønsagsbouillon
grønsager f.x 1 peberfrugt og 1 squash (brug det du  har i køleskabet)
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg og ingefær i et minut.
Tilsæt krydderierne og svits under omrøring til der dufter herligt i køkkenet.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk.
Lad det simre under låg i 30 minutter.
Rør jævnligt i gryden.
Tilsæt kikærter og grønsager og kog retten i 10 minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

tip: Spis retten som den er eller med ris. Drys evt. lidt med frisk hakket persille til serveringen.

Retten er fryseegnet.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *