Categories
Brød og boller

gulerodsboller


De her sunde og lækre gulerodsboller er meget nemme at bage.
Bollerne kan nydes i madpakken, til morgenmaden, til eftermiddagskaffen eller som tilbehør til aftensmaden.

 

Måske vil du også synes godt om boller med fennikel
og æbleboller

 

Forberedelsestid: 10 min
Madlavningstid: 1 time og 35 minutter
Serveringer: 15 boller
Ingredienser:
5½ dl lunken vand
50 g gær
½ tsk salt
2 spsk olie
250 g groftrevne gulerødder
1½ dl solsikkekerner
600-800 g hvedemel
æg til pensling
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i et par minutter.
Lad dejen hæve tildækket med et viskestykke i en time.
Form til 15 boller og lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader i cirka 10 minutter.

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *