Categories
artikler og god fif til madlavning

Har du styr på de 5 grundsmage – få en oversigt over grundsmagene og hvordan du kan smage din mad til




Her har du en oversigt over de 5 grundsmage, og hvilke ingredienser kan du bruge til at smage din mad til
Sødt

Sukker
Sirup
Honning
Marmelade
Tørret frugt
Kokosmælk
Gulerødder



Surt




Citron
Lime
Creme fraiche
Kernemælk
Eddike
Vin
Tomat
Ribs



Salt

Sojasauce
Salt
Oliven
Kapers
Bouillon
Ost
Ansjoser
Bacon
Tang








Bitter





Grape
Kaffe
Mørk chokolade
Appelsinskal
Øl
Kål
Valnødder
Krydderurter

Umami

Svampe
Fisk
Tang
Lagrede oste
Tomater
Sojasauce
Fond
Bouillon


Smag din ret til

Hvis du synes at din ret ikke smager af noget så prøv at tilsætte lidt syre, salt og umami. Det er ikke nok med salt og peber.

Er der en ingrediens vi mangler Så må du meget gerne skrive en kommentarr nederst.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *