Det er ikke særlig svært at lave helstegt kylling som nogen tror.
Glem alt om tør kylling. Den bliver så saftig, at du ikke kan få nok helstegt kylling.
Lad denne simple opskrift hjælpe dig på vej.
Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
1 time Serveringer:
6 personer
Ingredienser:
1 hel fersk kylling
lidt citronsaft
salt og peber
20 fed hvidløg upillede
et par rosmarinkviste
evt. timiankviste eller frisk persille
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tjek om kyllingen er ren inden i, og skyl den godt med vand. Hvis du finder en pose inden i kyllingen, så skal du ikke smide den ud. brug suppe på skroget.
Dup kyllingen tør med køkkenrulle.
Dryp kyllingen med citronsaft og krydder den derefter med salt og friskkværnet peber.
Find skinnet og løft forsigtigt lidt i det og prøv om du kan komme lidt salt og peber. Hvis du har mod på det, så forsøg at skære en lille lomme i skinnet uden at lave hul i det og drys med salt og peber.
Læg kviste af rosmarin, frisk timian, og masser af upillede hvidløgsfed ind i kyllingen. Til jer som har et synshandicap, så kan man tydeligt mærke hullet, som man skal fylde.
Læg kyllingen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Tag kyllingen ud af ovnen efter en time.
Og nu skal du til at partere kyllingen. Vi har ikke en decideret opskrift på det, men man kan sagtens mærke hvad er kød og hvad er knogler.
Hvis du er god til at partere fjerkræ, så må du rigtig gerne smide en kommentar og dele din viden med os.
tip: du kan næsten spise alt til helstegt kylling vi serverede kartofler brød og en hjemmelavet agurkesalat.
Find opskriften på agurkesalaten her:
relaterede artikler:

