Categories
fjerkræ HOVEDRETTER Ovnretter

helstegt kylling med hvidløg og rosmarin

Det er ikke særlig svært at lave helstegt kylling som nogen tror.

Glem alt om tør kylling. Den bliver så saftig, at du ikke kan få nok helstegt kylling.

Lad denne simple opskrift hjælpe dig på vej.

Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
1 time Serveringer:
6 personer

Ingredienser:

1 hel  fersk kylling
lidt citronsaft

salt og peber

20 fed hvidløg upillede

et par rosmarinkviste

evt. timiankviste eller frisk persille

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tjek om  kyllingen er ren inden i, og skyl den godt med vand. Hvis du finder en pose inden i kyllingen, så skal du ikke smide den ud. brug suppe på skroget.

Dup kyllingen tør med køkkenrulle.

Dryp kyllingen med  citronsaft og krydder den derefter med salt og friskkværnet peber.

Find skinnet og løft forsigtigt lidt i det og prøv om du kan komme lidt salt og peber. Hvis du har mod på det, så forsøg at skære en lille lomme i skinnet uden at lave hul i det og drys med salt og peber.

Læg kviste af rosmarin, frisk timian, og masser af upillede hvidløgsfed ind i kyllingen. Til jer som har et synshandicap, så kan man tydeligt mærke hullet, som man skal fylde.

Læg kyllingen i en bradepande beklædt med bagepapir.

Tag kyllingen ud af ovnen efter en time.

Og nu skal du til at partere kyllingen. Vi har ikke en decideret opskrift på det, men man kan sagtens mærke hvad er kød og hvad er knogler.

Hvis du er god til at partere fjerkræ, så må du rigtig gerne smide en kommentar og dele din viden med os.

tip: du kan næsten spise alt til helstegt kylling vi serverede kartofler brød og en hjemmelavet agurkesalat.

Find opskriften på agurkesalaten her:

nem og lækker opskrift på hjemmelavet agurkesalat

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *