helstegt sommerkylling – med appelsin og rosmarin

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.


En saftig helstegt kylling med det hele, er virkelig noget af det bedste vi ved.
Vi har mange livretter men helstegt kylling er en af dem.
Vi har en forkærlighed for enkle retter. Retter hvor man bruger få men gode ingredienser som kan skabe et skønt måltid.


Kyllingen stegte vi i ovnen på en bund af kartofler, som suger smagen fra marinaden. Hvis du ikke har kartofler så kan du bruge gulerødder eller rodfrugter.

Servere til helstegt kylling f.x hjemmelavet agurkesalat, et godt hjemmebagt brød, grønt salat og selvfølgelig kartoflerne.


forberedelsestid: 20 min

Madlavningstid: 1 time

serveringer 3 personer


Ingredienser

1 hel kylling
skal af 3 øko appelsiner og saften fra 1 appelsin
4-6 rosmarinstilke
3 spsk olivenolie

2 fed hvidløg
masser af salt og peber
små kartofler eller 8 små gulerødder

Fremgangsmåde

Skyl kyllingen indeni og udenpå  og pluk evt. efter for fjerrester eller lignene.
Dup kødet efter med et rent klæde eller et stykke køkkenrulle.
Riv det yderste af appelsinskrallen og undlad at rive noget af det hvide med, da det er meget bittert.
Bland skrallen fra  appelsinerne og saften i en skål.
Tilsæt rosmarinbladene (ikke stilke), pillede hvidløg, olivenolie, salt og peber.
Kom marinaden i en minihakker og hak til du har en ensartet marinade.
Kom noget af marinaden ind i kyllingen og under skinnet. Resten hælder du over kyllingen og sørge for at hele kyllingen får glæde af marinaden.
Steg kyllingen i en forvarmet ovn ved 200 grader alm ovn.
Give rygsiden 20 minutter og vend kyllingen og give 20-25 minutter. skru op til grill og grill kyllingen i 5 minutter.
Lad kyllingen hvile i 5 minutter før udskæringen.

Tip: brug knoglerne til at koge din egen bouillon eller lav dig en skøn portion suppe
Marinere evt. kyllingen dagen før den skal steges.

Serveringsforslag:

grøn salat, et godt hjemmebagt brød, hjemmelavet agurkesalat/syltet løg, bulgursalat, tomatsalat, flødekartofler, ovnbagte grønsager, pomfritter, bagte rodfrugter.
Kom evt.  kyllingen i pitabrød med agurk, rødløg, tomat og et  par skeer tzatziki.

prøv også denne helstegt kylling

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *