Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER

Havregrynspandekager – perfekt til brunch eller morgenmad

Havregrynspandekager - perfekt til brunch eller morgenmad

Er du også vild med pandekager? Dem der indeholder masser af smør og sukker? Så vil du elske disse som tilmed er sundere end de klassiske og er stegt med et vaffeljern. Du kan selvfølgelig bare bruge panden i stedet for.
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid52 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 100 g havregryn
  • 4 dl mælk
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk flydende fedtstof

Sådan gør du

  • Bland 3 dl mælk og havregryn i en skål og lad det trække i 10 minutter.
  • Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt et æg ad gangen og til sidst det flydende fedtstof.
  • Lad dejen hvile i 10 minutter i køleskabet.
  • Tilsæt den sidste del af mælken, indtil dejen har den ønskede konsistens.
  • Tilsætter du det hele, vil du få en meget flydene dej og tynde pandekager.
  • Kom 1 spsk fedtstof i vaffeljernet og varm det op.
  • Luk låget og vent et minut.
  • Opskriften giver cirka 20 pandekager.

Noter

Servere pandekagerne med dit foretrukne tilbehør
fx denne
brombær marmelade
Prøv også:
sprøde vafler
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *