Hjemmelavet bouillon – smid ikke skrællerne ud

Lav din egen bouillon – så er du med til at formindske madspild.


Vi er startet på at fryse alt slags grøntsagsskræller fx kartoffelskræller, gulerodsskræller, rødbedeskræller, ender fra løg og hvidløg. Du kan også fryse andre skræller.
Vi fylder en pose med grøntsagsskræller, og når der ikke kan være plads i posen laver vi bouillonen.

Fordelen ved at lave sin egen bouillon er, at du formindsker madspild, du spare penge og du ved, hvad der er i din bouillon.

Lav også chips ud af dine skræller



Ingredienser:

Skræller fra grøntsager
Vand til Skrællerne er dækkede

Fremgangsmåde

Kom grønsagerne i en stor gryde.
Hæld vand ved og kog det op. Lad bouillonen koge i en time.
Si skrællerne fra og Kom bouillonvandet tilbage i gryden og kog det yderligere i en time.
Hæld bouillonen i fryseposer og frys det ned.



Tip: du kan også koge vandet ind så du til sidst kun har nogen centimeter i gryden.
Hæld bouillonvandet i isterningebakker.

Tip 2: Kom lidt persillekviste i posen det giver lidt smag til bouillonen.

Facebook
Facebook

0 kommentarer på “Hjemmelavet bouillon – smid ikke skrællerne udAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *