Hjemmelavet fiskefrikadeller – Lav din egen fiskefars

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Hjemmelavet fiskefrikadeller - Lav din egen fiskefars

Du kan sagtens købe færdiglavet fiskefars i stort set alle supermarkeder, men vi vil dog anbefale at, du laver din egen fiskefars. Det er ikke svært, der skal kun bruges få ingredienser, og der er en stor forskel på smag og konsistens. Fiskefrikadellerne kan laves på torsk eller laks, selv foretrækker vi en blanding af de to, men du kan også udskifte torsken med andre slags hvid fisk. Du skal dog være opmærksom på, at du skal bruge fileter og ikke fiskestykker med ben.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid27 min
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 250 g laksefilet
  • 250 g torskefilet
  • 1 æg
  • 1 dl mælk eller fløde
  • 1 løg, revet
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk friskhakket dild, persille eller purløg
  • tsk groft salt
  • peber
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Fjern skindet på laksen og kassere det.
  • Skær laks og torsk i grove stykker og kom dem i en food processor.
  • Tilsæt ægget og blend til en grov eller en glat fiskefars. Har du ingen food processor kan du bruge en staveblender.
  • Kom mælk, revet løg, hvedemel, dild, salt og peber i farsen og rør rundt.
  • Farsen må ikke være for våd eller for fast.
  • Justere evt farsen med mælk og mel, hvis det er nødvendigt.
  • Lad farsen trække i 15-30 minutter på køl.
  • Form farsen til fiskefrikadeller med en spiseske eller med hænderne og steg dem i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
  • Du kan også stege dem på en varm pande i en blanding af smør og olie.
  • Servere evt de stegte frikadeller med fx remoulade og ovnkartofler eller rugbrød.

Noter

Servere evt disse timiankartofler  eller
hjemmelavet remoulade
 
Tip:  Har du ikke mulighed for at lave fiskefars, så kan du pifte fiskefarsen. Tilsæt fx hakket dil, citronsaft, revet løg og lidt fløde.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *