Virkelig god chokoladekage der smelter på tungen. De ristede hasselnødder giver kagen et lækkert bid.
Servere f.x med friske bær eller en citronsorbet, for at kombinere det søde med det syrlige.
Find opskriften på den lækreste citronsorbet her
Forberedelses tid:
15 min
Madlavnings tid:
20 min Serveringer:
6 personer
Ingredienser:
50 g hasselnødder
100 g smør
150 g hvid chokolade
2 æg
150 g sukker
50 g mel
1 knsp bagepulver
evt. 50 g ekstra chokolade
Fremgangsmåde
Hak nødder groft og rist dem på en tør pande. Nødderne kan også ristes i ovnen ved 200 grader i cirka 7 minutter. Rør i dem efter 4 minutter. Læg dem til side.
Smelt smør og chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladeblandingen køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen.
Rør chokolademassen i.
Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det.
Hak evt. lidt ekstra chokolade og vend det sammen med de ristede nødder.
Hæld dejen i en smurt form og bag chokoladekagen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Kagen skal ikke være helt bagt når den tages ud af ovnen, da den sætter sig når den køler af.
Lad kagen køle helt af inden den skæres.
relaterede artikler:

