islagkage med daim og en marengsbund

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Islagkage med daim er et sikkert hidt efter en vellykket middag. Hvem siger nej til et stykke islagkage.
I øvrigt kan den serveres til nytår.

Forberedelses tid:
10 min
Madlavnings tid:
50 min Serveringer:
8 personer

Ingredienser:

marengsbund:
150 g mandler
2½ dl flormelis
1 tsk bagepulver
4 æggehvider pasteuriseret
smør og hvedemel til formen
Daimis:
1 dl sukker
4 æggeblommer pasteuriseret
3 dl piskefløde
1 spsk vaniljesukker
1 dobbel daim
pynt med friske bær

Fremgangsmåde

mandelmarengsbund:

Tænd ovnen på 175 grader.
Smør springformen og drys med lidt hvedemel.
Hak mandlerne meget fint i en blender eller i en foodprocessor.
Bland flormelis, bagepulver og mandler i en skål.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål og vend dem i mandelblandingen.
Hæld marengsdejen i springformen.
Bag dejen i 30 minutter.
Tag marengsen ud og lad den køle af i formen.
Daimis:

Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.
Vend hakket daim og vaniljesukker i æggemassen.
Vend flødeskummet i.
Hæld cremen over marengsbunden.
Dæk med fx husholdningsfilm, og kom kagen i fryseren i mindst 4 timer.
Tag kagen ud af fryseren 30 minutter før brug.

tip: pynt kagen med bær

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *