Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER

jordbærkage med lemon curd

Jordbærkag fra den lokale bager er en af vores favoritter. Her får du opskriften på en anderledes version, der er sød og sommerlig og med en lækker syrlig lemon curd.


Forberedelsestid: 40 min
Madlavningstid: 20 min
Serveringer: 8 personer


ingredienser
Bund:
3 æg


100 g sukker
30 g smør
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver


lidt smør og sukker til formen
Lemon curd:
2 citroner usprøjtede
2 æg
4 æggeblommer
80 g sukker
70 g smør
Pynt:

2½ dl piskefløde
500 g jordbær


Fremgangsmåde


Lemon curd:
Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern og pres saften af dem.
Bland skal, citronsaft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde og varm blandingen forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden altid til cremen har konsistens som tyk creme. Den må ikke koge.

Tag gryden af varmen.

Skær smørret i tern, og rør det i citroncremen lidt ad gangen.

Cremen skal køle af i køleskabet.

Kagebund:
Tænd ovnen på 180 grader
Pisk æg og sukker tykt og cremet.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og smeltet smør i dejen.
Smør formen med smør og drys den med sukker.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter Lad kagen køle af på en rist.
Pynt: pisk fløden til skum.

Nip jordbær og skær dem i halve.
Læg kagen på et fad.
Smør lemon curden oven på kagen og dernæst flødeskum.
Top med masser af jordbær og servere med det samme.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *