Categories
FORRETTER supper

jordskokkesuppe med selleri, gulerødder og purløg


En dejlig suppe til de kolde dage.

Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 30 min

Serveringer: 4 personer

Ingredienser

 

 


500 g jordskokker


250 g selleri eller kartofler
250 g gulerødder
1-2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk tørret timian
8 dl vand plus 2 terninger grøntsagsbouillon
1 spsk eddike eller citronsaft
1 tsk sukker
purløg
salt og peber


Fremgangsmåde


Skræl alle grønsagerne.
Skær gulerødder, selleri, løg, hvidløg i grove tern.
Svits jordskokker, løg og hvidløg med timian i et par minutter.
Hæld gulerødder, selleri og bouillon i gryden og kog grønsagerne møre under låg i 15-20 minutter.
Tag gryden fra varmen og blend suppen glat med en staveblender.
Smag til med eddike eller citronsaft, salt og peber.
Pynt med klippet purløg.

 

Tip: når du har blendet  suppen kan du tilføje mælk, creme fraiche eller fløde. Suppen bliver dejlig cremet.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *