Categories
HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød

julefrikadeller og en smagfuld rødkålscoleslaw

Fantastiske frikadeller krydderet med julens krydderier fx allehånde og ingefær. Frikadellerne er ledsaget af verdens bedste rødkålscoleslaw.

 

 

Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid: 1 time Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

julefrikadeller:

500 g hakket kød

2 små løg, finthakket

1 spsk hvedemel

2 spsk havregryn

1 spsk rasp

2 æg

½ dl mælk

salt og peber

½ tsk allehånde

½ tsk stødt eller frisk ingefær

½ tsk nellike

evt. revet muskat

 

rødkålscoleslaw:

1 spsk dijonsennep

1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike

1 spsk sukker

1 spsk spidskommen

salt og peber

400 g rødkål

400 g gulerødder

1 dl mayonnaise

2 dl cremefraiche

 

Fremgangsmåde

Pisk æg og krydderier.

Tilsæt hakket løg.

Kom det hakket kød i med resten af ingredienserne.

Lad farsen hvile 1 time i køleskabet.

Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med fedtstof. Du kan også stege dem i ovnen.

Smør en bradepande med fedtstof eller et fad og give frikadellerne 25 minutter i en 200 grader varmluftsovn.

 

coleslaw:

Tilsæt sennep, eddike, sukker, spidskommen, salt og peber i en skål.

Skyl rødkålen og hak den fint. Kom kålen i marinaden.

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.

Bland gulerødderne i skålen med rødkål.

Kom mayo og cremefraiche ned i skålen.

Smag rødkålscoleslawen med salt og peber.

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *