julefrikadeller og en smagfuld rødkålscoleslaw

No votes yet.
Please wait...

Fantastiske frikadeller krydderet med julens krydderier fx allehånde og ingefær. Frikadellerne er ledsaget af verdens bedste rødkålscoleslaw.

 

 

Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid: 1 time Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

julefrikadeller:

500 g hakket kød

2 små løg, finthakket

1 spsk hvedemel

2 spsk havregryn

1 spsk rasp

2 æg

½ dl mælk

salt og peber

½ tsk allehånde

½ tsk stødt eller frisk ingefær

½ tsk nellike

evt. revet muskat

 

rødkålscoleslaw:

1 spsk dijonsennep

1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike

1 spsk sukker

1 spsk spidskommen

salt og peber

400 g rødkål

400 g gulerødder

1 dl mayonnaise

2 dl cremefraiche

 

Fremgangsmåde

Pisk æg og krydderier.

Tilsæt hakket løg.

Kom det hakket kød i med resten af ingredienserne.

Lad farsen hvile 1 time i køleskabet.

Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med fedtstof. Du kan også stege dem i ovnen.

Smør en bradepande med fedtstof eller et fad og give frikadellerne 25 minutter i en 200 grader varmluftsovn.

 

coleslaw:

Tilsæt sennep, eddike, sukker, spidskommen, salt og peber i en skål.

Skyl rødkålen og hak den fint. Kom kålen i marinaden.

Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.

Bland gulerødderne i skålen med rødkål.

Kom mayo og cremefraiche ned i skålen.

Smag rødkålscoleslawen med salt og peber.

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *