Fantastiske frikadeller krydderet med julens krydderier fx allehånde og ingefær. Frikadellerne er ledsaget af verdens bedste rødkålscoleslaw.
Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid: 1 time Serveringer:
4 personer
Ingredienser:
julefrikadeller:
500 g hakket kød
2 små løg, finthakket
1 spsk hvedemel
2 spsk havregryn
1 spsk rasp
2 æg
½ dl mælk
salt og peber
½ tsk allehånde
½ tsk stødt eller frisk ingefær
½ tsk nellike
evt. revet muskat
rødkålscoleslaw:
1 spsk dijonsennep
1 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
1 spsk sukker
1 spsk spidskommen
salt og peber
400 g rødkål
400 g gulerødder
1 dl mayonnaise
2 dl cremefraiche
Fremgangsmåde
Pisk æg og krydderier.
Tilsæt hakket løg.
Kom det hakket kød i med resten af ingredienserne.
Lad farsen hvile 1 time i køleskabet.
Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med fedtstof. Du kan også stege dem i ovnen.
Smør en bradepande med fedtstof eller et fad og give frikadellerne 25 minutter i en 200 grader varmluftsovn.
coleslaw:
Tilsæt sennep, eddike, sukker, spidskommen, salt og peber i en skål.
Skyl rødkålen og hak den fint. Kom kålen i marinaden.
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet.
Bland gulerødderne i skålen med rødkål.
Kom mayo og cremefraiche ned i skålen.
Smag rødkålscoleslawen med salt og peber.
relaterede artikler:

