Categories
HOVEDRETTER HØJTIDER ovnretter

julekalkun – en lækker opskrift på saftig kalkun






Vi købte en kalkun der  vejede godt 4 kg, og vi gav faktisk kun 200 kr for den. Virkelig meget kød til 2 personer. Men det gjorde ikke noget.
Det som ikke blev spist blev frosset ned. Så har vi noget lækkert kød som vi kan tage op fra fryseren, en kold søndag aften.
Julekalkunen kan serveres som en selvstændig ret juleaften eller som et alternativ til and.
Du kan også lave en  kold hønsesalat. Kalkun kan også bruges som fyld i wokretter, pastaretter eller i supper.

Kalkun med sovs


Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 2 timer
Serveringer: 8 personer

Ingredienser

1 hel kalkun (4 kg)
Fyld:
4 madæbler
4 friske figner
4 rødløg
12 svisker
salt og friskkværnet peber
Fars:
700 g hakket kød (svin, kalv eller kalkun)
2 æg
3 dl rasp
2 finthakkede små løg
2 dl smuttede mandler

Fremgangsmåde

Fyld kalkunen med enten frugt eller fars.
Gnid kalkunen med salt og peber.
Sæt den i ovnen ved 180 grader i cirka 2 timer og 30 minutter.
Jo større kalkunen er jo længere skal den have.

Tip: på madsynet.dk kan du finde opskrifter på brunede kartofler og hjemmelavet rødkål.






julekalkunen kan servere som en selvstændig ret





Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *