Kalkunkød har det med at blive tørt under tilberedningen. Krydder det lidt med friske krydderurter, så plejer det at hjælpe. Lidt rosmarin gør underværker.
Forberedelses tid: 10 min
Madlavnings tid: 15 min
Serveringer: 4 personer
Ingredienser:
600 g kalkunbryst
1 spsk friskhakket rosmarin
1 spsk limesaft
1 spsk olie
salt og peber
2 dl vand
2 dl tranebær (evt. tørrede eller fra frost)
2 tsk sukker
tilbehør: kartofler og en lækker salat. Find inspiration her
Fremgangsmåde
Læg kalkunbrystet i en bradepande.
Krydder med rosmarin, limesaft salt og peber og dryp olie over.
Stil fadet i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
Kog vand og bouillon og tilsæt sukker og tranebær.
Tag fadet ud af ovnen og hæld gryden med bouillon over kødet.
Steg videre i 70 minutter ved 160 grader.
Lad kødet hvile tildækket med sølvpapir i 15 minutter.
Måske kan denne opskrift interessere dig:
kalkun og grønsager i sur-sød sovs
relaterede artikler:

