Categories
fjerkræ Gryderetter HOVEDRETTER Opskrifter med kalv, svine og oksekød

Kalkun stegt som vildt

kalkun stegt som vildt

kalkunbryst pakket ind i bacon, tilberedt i en flødesovs. hvordan lyder det? Det får i hvert fald vores maver til at rumle
Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 700 g kalkunbryst
  • 5 knuste enebær
  • 4-7 skiver bacon
  • godt med salt og peber
  • 10 g smør
  • 2 skalotteløg
  • 50 g soltørret tranebær
  • 2 dl bouillon eller vand
  • 2 dl fløde

Sådan gør du

  • Gnid kalkunbrystet med salt og peber.
  • Læg baconskiverne omkring kalkunbrystet og hold dem fast med bormulsgarneller kødsnore.
  • Brun kødet på begge sider i en gryde.
  • Tilsæt hakket skalotteløg og tranebær.
  • Hæld vand og fløde i gryden.
  • Læg låg på og lad det simre 40 til 45 minutter afhængigt af brystets tykkelse.
  • Tag kødet op og pak det ind i stanniol.
  • Pisk saucen godt og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  • Servere ris til og en lækker tranebærkompot.
  • velbekomme
  • denne opskrift er også lækker: kalkun i sur-sød-sovs
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *