Dette kanelbrød er blødt, svampet og vanedannende.
Forberedelsestid: 35 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer:
et brød
Ingredienser:
1 dl lunkent vand eller mælk
50 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
300 g mel
fyld:
100 g blødt smør
100 g farin
1 spsk kanel
pensling:
et sammenpisket æg
glasur flormelis og vand
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne mælk eller vand.
Rør alle ingredienserne til dejen på nær melet.
Ælt dernæst dejen til du har en glat dej.
Lad den hæve i cirka 30 minutter.
I en lille skål røre du fyldet sammen.
Rul dejen med en kagerulle eller med hænderne til en firkant. (Tryk dejen flad med hænderne og træk dejen ud til siderne så den til sidst ligner en firkant)
Smør fyldet ud over hele firkanten og rul den sammen som en roulade.
Læg dejen i en rugbrødsform og lad kanelbrødet efterhæve i 20 minutter.
Pensl med æg og bag brødet ved 200 grader i 25 minutter.
denne opskrift kan også interessere dig
relaterede artikler:

