Kisir – tyrkisk bulgursalat

No votes yet.
Please wait...

Kisir - tyrkisk bulgursalat

Kisir er en kendt salat fra Tyrkiet. Og det som gør salaten ekstra lækker, er tomatdressingen der er det bærende element. Denne bulgursalat er virkelig nem at lave, og så smager den skønt. Salaten pessser rigtig godt til grillmad men også til tyrkiske frikadeller, kylling eller tag den med på arbejde og spis den som en måltidssalat.
Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 250 g grov bulgur
  • 6 dl vand
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sirup
  • salt og peber
  • 10 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 lille agurk
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Kom bulgur op i en skål eller i en gryde.
  • Kog 6 dl vand i en elkedel og hæld det over bulgur.
  • Læg låg på skålen eller gryden og lad det trække i cirka 15-20 minutter.
  • Bland tomatpuré, olie, citronsaft, sirup, salt og peber i en skål.
  • Skær cherrytomater i mindre stykker.
  • Hak rødløget fint.
  • Skær agurken i mindre stykker og hak krydderurterne groft.
  • Vend alle elementerne sammen og smag til med citron og salt.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

vurdere opskriften