Kisir - tyrkisk bulgursalat
Kisir er en kendt salat fra Tyrkiet. Og det som gør salaten ekstra lækker, er tomatdressingen der er det bærende element.
Denne bulgursalat er virkelig nem at lave, og så smager den skønt.
Salaten pessser rigtig godt til grillmad men også til tyrkiske frikadeller, kylling eller tag den med på arbejde og spis den som en måltidssalat.
Antal: 3 personer
Ingredienser
- 250 g grov bulgur
- 6 dl vand
- 2 spsk tomatpuré
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk sirup
- salt og peber
- 10 cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 lille agurk
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Kom bulgur op i en skål eller i en gryde.
- Kog 6 dl vand i en elkedel og hæld det over bulgur.
- Læg låg på skålen eller gryden og lad det trække i cirka 15-20 minutter.
- Bland tomatpuré, olie, citronsaft, sirup, salt og peber i en skål.
- Skær cherrytomater i mindre stykker.
- Hak rødløget fint.
- Skær agurken i mindre stykker og hak krydderurterne groft.
- Vend alle elementerne sammen og smag til med citron og salt.
Noter
Prøv også:
En lækker bulgursalat med kylling
relaterede artikler:
Sprødstegt bacon på et miinut - bacon i mikroovnen
Virkelig nem sovs til kød
Ovnstegte græske frikadeller
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Sådan damper du dine gulerødder
Karrysalat med æble - oplagt valg til påskemiddagen
Sunde og sprøde æblechips
Sojamandler - en sund og lækker snack
Hjemmelavede bananchips - en nem og lækker opskrift på en sund snack
Æggekage i ovn med bacon

