Kisir er en kendt salat fra Tyrkiet. Og det som gør salaten ekstra lækker, er tomatdressingen som er det bærende element.
Denne bulgursalat er virkelig nem at lave, og så smager den skønt.
Salaten passer rigtig godt til grillmad men også til et stegt kyllingebryst.
Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 3 pers
Ingredienser
250 g grov bulgur
6 dl vand
Dressing:
2 spsk tomatpuré
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 tsk sirup
salt og peber
Grønt:
10 cherrytomater
1 rødløg
1 lille agurk
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld bredbladet persille
Fremgangsmåde
Kom bulgur i en skål eller i en gryde.
Kog 6 dl vand i en elkedel og hæld det over bulgur.
Sæt låg på skålen eller gryden og lad det trække i cirka 15-20 minutter.
Kom tomatpuré, olie, citronsaft, sirup, salt og peber i en lille skål.
Bland det godt sammen.
Skær cherrytomaterne i mindre stykker. Hak rødløget fint. Skær agurken i mindre stykker og hak krydderurterne groft.
Vend alle elementerne sammen og smag til med citron og salt.
Prøv også denne bulgursalatt
eller
denne bulgursalat med kylling
relaterede artikler:

