Categories
Brød og boller

koldhævede fødselsdagsboller til mange


Med denne opskrift får du nemme luftige boller til mange.
Lav dejen dagen før og nyd de bedste fødselsdagsboller.

Forberedelsestid: et døgn
madlavningstid: 15 min
serveringer: cirka 35 stk

Ingredienser:
120 g smør
1 l mælk
1 spsk salt
1 spsk honning eller sukker
1 spsk kardemomme
30 g gær
Evt. 1½ dl rosiner
18 dl hvedemel

2 sammenpisket æg

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt mælken og varm op til mælken er fingervarm.
Tag gryden af varmen.
Opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser men vent med melet.
Rør melet lidt efter lidt.
Rør dejen grundigt med en grydeske.
Kom gryden i køleskabet tildækket med et vådt viskestykke  til dagen efter.
Tag dejen ud 2 timer før bollerne skal være færdige.
form bollerne med hænderne eller brug en grydeske. Være dog opmærksom på at dejen er meget klistret og er vansklig at forme med hænderne. fugt dine hænder under formningen, det vil hjælpe.
Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
Pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem ved 200 grader i 15 minutter.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

tip: smør de lækre boller evt. med smør, Nutella eller hjemmelavet rabarbermarmmelade med jordbær og æble

Disse manitoba boller er også gode

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *