Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER Brød og boller

koldhævet boller af manitoba hvedemel – et professionelt bagværk



Manitobahvedemel med en fantastisk bageevne. Du får kraftfuldt hvedemel med et højt indhold af gluten, der gør dejen mere smidig og elastisk, så du får et ekstra luftigt brød med sprød skorpe. Brug manitoba kun til koldhævning.
Hvad synes du, om det brød du køber hos bageren? Du vil blive overrasket over hvor godt det her brød smager og du vil helt sikkert foretrække at bage dit eget brød.

Lækre koldhævede boller/brød med god smag fra den lange hævetid. Opskriften er meget enkel: gær, vand, salt og mel.

De fleste opskrifter indeholder mange ingredienser f.x flere slags mel, kerner, krydderier, forskellige sødemidler og frugt. Men det er også muligt at bage et  rigtig godt brød af grundingredienserne. Opskriften her er et bevis på at det kan lade sig gøre.
Manitoba kan være svært at finde men vi fandt det i SuperBrugsen.  Vi har også spottet det i rema og Kvickly.

Forberedelsestid: 15 min
hævetid: et døgn
Serveringer cirka 25 boller

Ingredienser

10 g gær
720 g vand (svarende til cirka 8 dl)
1 kg manitoba mel
4 tsk salt eller efter smag

Fremgangsmåde

Rør gæren i vandet.
Tilsæt mel.
Ælt dejen i 3 minutter eller til du får en samlet dej.
Lad dejen hvile i 30 minutter.
Tilsæt salt.
Ælt lidt mere og kom dejen på køl.
Tag dejen ud og lad den stå på køkkenbordet en times tid inden at dejen skal formes til boller.
Ælt dejen i yderligere 5 minutter. Bemærk: dejen skal være elastisk så bare rolig.
Bag bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir .
Bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Lad bollerne hvile lidt inden de skæres i halve.


De her luftige koldhævede boller er også skønne.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *