Dejlig svampet græskarkage med appelsinglasur, der smager skønt.
Forberedelsestid: 20 min
Madlavningstid: 40 min
Serveringer: 12 stk
Ingredienser
500 g græskar fx hoccaido
200 g smør
200 g sukker
3 æg
1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtede)
200 g hvedemel
1½ tsk stødt ingefær
2 tsk bagepulver
glasur:
150 g flormelis
spsk friskpresset appelsinsaft
pynt: med strimler af appelsinskal (usprøjtet)
Fremgangsmåde
Fjern kernerne fra græskarret.
Befri kødet og riv det groft.
Bland smør og sukker sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
Kom græskarkødet og appelsinskal i æggemassen.
Bland hvedemel, ingefær og bagepulver i en sigt og sigt blandingen i skålen med græskar.
Kom dejen i en smurt springform og bag græskarkagen på en plade med bagepapir.
Bag kagen i cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.
Glasur:
Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur og pynt græskarkagen.
tip: kagen kan fryses ned før glasuren kommer på.
relaterede artikler:

