Krydret tomatsuppe - den nemmeste opskrift
Virkelig nem opskrift på tomatsuppe. Du kommer alle ingredienserne i en kold gryde, og så venter du i 1 time. Nu har du lavet den skønneste krydret tomatsuppe med masser af smag, saft og kraft.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1½ kg friske tomater eller 4 dåser flåede tomater
- 3 fed hvidløg Skrællet og skåret i tern
- 2 løg skåret i grove skiver
- 2 tsk oregano
- 2 tsk tørret basilikum eller timian
- 2 tsk røget paprika
- 3 dl vand
- 1 dl madlavningsfløde
Sådan gør du
- Hvis du bruger friske tomater skal de først flåes. Skær et kryds i bunden af hver tomat. Læg dem i en skål og hæld kogende vand over. Efter et minuts tid, hælder du vandet fra, og nu kan du fjerne skindet med en lille kniv eller hænderne.
- Skær de flåede tomater i grove stykker og kom dem i en stor gryde sammen med de resterende ingredienser.
- Kog suppen op og lad suppen simre i en time.
- Rør i gryden undervejs.
- Blend suppen til den har en cremet konsistens.
- Tilsæt evt madlavningsfløden og smag suppen til med salt og peber.
- Tip: Tilsæt evt sukker eller et æble skåret i tern i gryden. Sukker og æbletern tilføjer en skøn sødme til suppen. Generelt så er det en god ide at tilsætte lidt sukker i retter med tomater.
Noter
Servere evt friskkogt pasta til.

