Kyllingefrikadeller stegt i ovn
Kyllingefrikadeller er nemt og lækker aftensmad, men lav evt en stor portion og tag nogen med i madpakken dagen efter.
Vi har lavet en klassisk frikadellefars, men du kan med fordel tilsætte lidt squash eller gulerødder, Det gør at dine frikadeller bliver lidt mere fyldige.
Antal: 12 frikadeller
Ingredienser
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 tsk groft salt
- 1 æg
- 1 løg
- friskkværnet peber
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 1 spsk rasp
Sådan gør du
- Kom det hakkede kyllingekød op i en skål og rør kødet med salt.
- Tilsæt et æg og rør igen i farsen.
- Hak løget helt fint, og tilsæt det i farsen sammen med peber, hvedemel rasp og lidt mælk.
- Rør farsen lind, og tilsæt den rigtige mængde af mælk. Du skal cirka bruge 2 dl mælk, men kom så meget mælk i at farsen er hverken for tyk eller tynd.
- Riv evt. ½ squash og et par gulerødder på den grove side af rivejernet.
- Stil farsen på køl i 30 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form til 12 frikadeller med en spiseske eller hænderne og steg frikadellerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.
Noter
Prøv også vores opskrift på lækre og saftige kyllingebøffer
Der er rigtige gode i pitabrød
Der er rigtige gode i pitabrød
relaterede artikler:
madplan uge 37
Madplan uge 33
Sprødstegt bacon på et miinut - bacon i mikroovnen
Ovnstegte græske frikadeller
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Smoothie med avocado, kiwi og æble
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Tortillas med laks og spinat

