Categories
fjerkræ HOVEDRETTER Ovnretter

Kyllingefrikadeller stegt i ovn

Kyllingefrikadeller stegt i ovn

Kyllingefrikadeller er nemt og lækker aftensmad, men lav evt en stor portion og tag nogen med i madpakken dagen efter. Vi har lavet en klassisk frikadellefars, men du kan med fordel tilsætte lidt squash eller gulerødder, Det gør at dine frikadeller bliver lidt mere fyldige.
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid37 min
Keyword: kylling
Antal: 12 frikadeller

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk rasp

Sådan gør du

  • Kom det hakkede kyllingekød op i en skål og rør kødet med salt.
  • Tilsæt et æg og rør igen i farsen.
  • Hak løget helt fint, og tilsæt det i farsen sammen med peber, hvedemel rasp og lidt mælk.
  • Rør farsen lind, og tilsæt den rigtige mængde af mælk. Du skal cirka bruge 2 dl mælk, men kom så meget mælk i at farsen er hverken for tyk eller tynd.
  • Riv evt. ½ squash og et par gulerødder på den grove side af rivejernet.
  • Stil farsen på køl i 30 minutter.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Form til 12 frikadeller med en spiseske eller hænderne og steg frikadellerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter.

Noter

Prøv også vores opskrift på lækre og saftige kyllingebøffer
Der er rigtige gode i pitabrød
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *