Lidt om arabisk kaffe – brygningsmetode og traditioner

No votes yet.
Please wait...

Kaffe er en elsket drik verden over, og vi er alle bekendte med de klassiske brygningsmetoder som espresso, stempelkaffe og filterkaffe. Men har du nogensinde prøvet smagen af arabisk kaffe? Denne brygningsmetode er ofte fremmed for de fleste, da den adskiller sig fra de traditionelle metoder.

Arabisk kaffe brygges i en gryde eller en speciel kande, der koger over et blus eller gløder. Resultatet er en kaffe, der bliver kogt i stedet for filtreret, og hvor sukker ofte tilføjes under tilberedningen.

I dette blogindlæg vil jeg guide dig til at brygge den perfekte arabisk kaffe, udforske de spændende traditioner, og give dig en enkel opskrift, så du kan brygge en god kop arabisk kaffe hjemme hos dig selv.

Bryggemetode

Den mest almindelige måde at brygge arabisk kaffe på er ved at koge kaffen sammen med krydderier i en speciel kande over et gasblus eller gløder fra kål. Hvis du besøger et arabisktalende land, vil du uden tvivl møde kaffesælgere ved hvert gadehjørne, der med højtråbende stemmer opfordrer dig til at prøve en kop arabisk kaffe, brygget på et håndholdt gasblus. Denne kaffe serveres normalt i små kopper, omtrent samme størrelse som en espressokop. Arabisk kaffe brygges traditionelt på Arabica bønner, og der er forskellige holdninger til, om bønnerne skal være medium eller fint formalet. Personligt foretrækker jeg en medium formalet kaffe, da det giver en mere ren kop kaffe uden kaffegrums. Dog er libanesisk og palæstinensisk kaffe ofte stærkere, og derfor bruges fintformalet kaffe.
Under brygningen tilføjes ofte smagsgivende krydderier, hvor kardemomme er en klassiker. Nogle steder kan man krydre kaffen med hele nelliker, kanel og safran. Arabisk kaffe brygget med kardemomme giver en mildt krydret kaffe med en sødlig aroma, der fortryller sanserne.

trraditioner og overtro

Arabisk kaffe er mere end bare en drik – det er også en del af en dybt forankret tradition. Hvis nogen banker på din dør, forventes det, at du tilbyder dem en kop arabisk kaffe som en gestus af gæstfrihed. Det er uhøfligt ikke at dele denne vidunderlige drik med dine gæster. Når du bliver tilbudt en kop arabisk kaffe, har du tre valgmuligheder: “sada,” en sort og stærk kaffe, “wasat,” en mellemstærk kaffe med en smule sukker, eller “hello,” en sød kaffe med masser af sukker. Mælk og fløde bruges ikke i den traditionelle arabisk kaffe, men den serveres ofte med dadler, nødder elle noget helt tredje for at tilføje en sød kontrast til kaffens smag.


Arabisk kaffe spiller også en rolle i spådomskunst og overtro. Efter at have drukket kaffen, læser man i kaffegrumsset for at forudsige fremtiden. der spås ofte ofte om succes og lykke i livet.


Hvis du har lyst til at prøve at lave arabisk kaffe selv så prøv denne opskrift.

Arabisk kaffe med kardemomme

Ingredienser:

  • 4 spsk. formalet kaffe
  • 1 liter vand
  • ½-1 tsk kardemomme, stødt eller en lille håndfuld hele kardemomme.

    Fremgangsmåde:

    Kom koldt vand i en gryde og kog det op.

Fremgangsmåde:

Kog vandet op i en gryde. Når vandet koger, skruer du ned for blusset.
Tilsæt kaffe og kardemomme og lad kaffen simre i 15-20 minutter.
Hæld eventuelt kaffen gennem en sigte eller et kaffefilter. Nu er kaffen klar til servering.Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *