Luksus chili con carne med oksetykkam

No votes yet.
Please wait...

luksus chili con carne med oksetykkam

Hele denne her uge har vi haft tekniske udfordringer. Vi arbejder på at få en anden skabelon, og det har den fordel, at Du har muligheden for at printe opskriften og andre fede tiltag. Måske har du undret dig over at, der blev udgivet opskrifter som ikke var færdigskrevet. Nu er det forhåbentlig slut og det skal fejres med manér. Nu til opskriften. En klassisk chili con carne består som regel af hakket oksekød eller i en vegetarudgave. Denne Chili con carne består af oksetykkam, og det er også den mest foretrukne kødudskæring i de mexicanske hjem. Og hvis du sætter pris på kød hvor du kan trække kødet fra hinanden med 2 gafler, så kan vi garantere at du vil elske denne chili con carne. Hemmeligheden bag denne chili con carne er at, den simre i 4 timer, og inden vi bruner kødet så gnider vi det i en krydderiblanding bestående af kanel, spidskommen, oregano og paprika. Hvis du ikke kan tåle så meget chili så skal du ikke være nervøs for at komme det i retten. Jo længere retten simre jo mildere bliver xtyrken, men til gengæld bidrager chilifrugten med en skøn frugtagtig smag. Her er et par forslag til hvad du ellers kan komme i din chili con carne: Når kødet simre kan du tilsætte en række smagsforstærkere. Fx kan et halvt glas rødvin eller en dl friskbrykket kaffe gøre underværker. Kaffe tilføjer lidt bitterhed til retten. uden mørk chokolade duer ikke så afrund retten med lidt mørk chokolade. Chokoladen er med til at give retten en bittersød afrunding.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Ret: hovedretter
Køkken: mexico
Keyword: oksekød
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 kg oksetykkam
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk kanel stødt
  • 1 spsk spidskommen stødt
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 dl oksebouillon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 stk chilier efter ønske
  • 2 stk rødløg
  • 2 peberfrugter
  • 2 dåser kidneybønner
  • 40 g mørk chokolade 70 procent
  • 1 dl friskbrykket kaffe stærk
  • ½ glas rødvin

Sådan gør du

  • Gnid oksetykkammen med krydderiblandingen.
  • Brun kødet i olie på begge sider, 3 minutter på hver side.
  • Skru ned for varmen og Tilsæt de hakkede løg. Lad dem svitse med i 2 minutter.
  • Hæld bouillon og tomater i gryden og kog op.
  • Kom evt. 2 laurbærblade i gryden.
  • Nu skal retten simre i 5 timer. Se en god film eller spil noget bold imens retten hygger sig.
  • Det er en god ide at du vender kødet et par gange undervejs.
  • Tilsæt smagforstærkerne undervejs.
  • Tag kødet op fra gryden og forsøg at trække kødet fra hinanden med 2 gafler. Fjern eventuelle fedtstykker.
  • Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt peberfrugt, bønner og chokolade.
  • Lad retten simre i 30 minutter uden ¨låg. ¨Så er der mad.
  • Prøv også den populære opskrift på chili con carne med hakket oksekød
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

vurdere opskriften