En typisk arabisk familie forkæler sig selv i ny og næ med friskbagte manaish om morgenen. Vi som befinder os i de kolde og kedelige lande er vilde med brunch og holder kæmpe store arrangementer og invitere 30 mennesker på sent morgenmad. i de arabiske lande nøjes man med manaish med forskellige fyld og sprøde grønsager.
Forberedelsestid: 1 time og 20 minutter
Madlavningstid: 10 min
Serveringer: 4 pers
Ingredienser
25 g gær
1 spsk sukker
3 dl lunkent vand
500 g hvedemel
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
sadar: (arabisk krydderiblanding)
Køb evt. sadar færdigblandet hos arabiske grønhandleren
eller
2 spsk sesam
2 spsk tørret timian
2 spsk tørret oregano
2 spsk sumak
2 tsk salt
olivenolie til pensling
Fremgangsmåde
Opløs sukker og gær i vandet.
Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen til du har en ensartet dej.
Lad dejen hæve lunt i en time.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør krydderierne sammen i en lille skål.
Del dejen i 4 lige store stykker.
Rul dejstykkerne tyndt ud og pensl hvert stykke med olivenolie.
Bag brødene i cirka 10 minutter.
Tip: erstat sadar med smeltet ost drysset med lidt sesam

