Categories
Gryderetter HOVEDRETTER

massaman curry

Massaman curry er en af vores favoritter fra det thailandske køkken. Velbekomme.

Forberedelses tid:
8 min Madlavnings tid:
25 min Serveringer:
4 personer

Ingredienser:

smør til stegning
2 spsk gul karrypasta
400 ml kokosmælk
1 løg
2 gulerødder, skrællede og skåret i skiver
6 kartofler, skrællede og skåret i store tern
evt. 400 g kød
1 dl vand plus 1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk sukker
ssalt eller soja, peber, ekstra karry og fishsauce
1 dl peanuts,ristede, afskallede og grofthakket
1 håndfuld frisk koriander eller bredbladet persille

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Hvis du ønsker kød i retten, så skal du brune kødet grundigt på alle sider.
Tilsæt dernæst løg, gulerødder og karrypasta.
Lad det simre en smule og nyd duften der spreder sig i køkkenet.
Tilsæt kokosmælk, kartofler, grøntsagsbouillon og lad det simre under låg i cirka 15 minutter.
Smag retten til med salt, peber, sukker, karry, soya og lidt fishsauce.
Lad retten simre yderligere i cirka 10 minutter eller til kartoflerne og kødet er mørt.

Anret med finthakket koriander eller bredbladet persille og peanuts og servere gerne retten med ris.

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *