Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Moussaka kender de fleste fra ferierne i Grækenland og moussaka laves i mange forskellige lokale udgaver.
Moussaka kan både laves med auberginer og kartofler , eller begge dele. Og det hakkede kød kan erstattes af lammekød eller både lam og okse sammen.
Her er vores bedste bud på denne klassiske græske ret.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk hvedemel (kan udelades)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 tsk paprika
- 2 tsk timian eller oregano
- 1 knsp sukker
- 1 aubergine
- 4 kartofler
- salt peber
- 30 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- revet muskat
- salt og peber
- 50 g revet ost
Sådan gør du
- Sautere løg og hvidløg i olien og tilsæt det hakkede kød og brun det godt.
- Rør evt hvedemel, det jævner kødsovsen, så den tykner. Det gør den færdige moussaka mindre flydende.
- Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, krydderier og vand.
- Lad saucen simre i 10-15 minutter.
- Smag saucen til med salt, sukker og peber.
- Skær auberginen i skiver.
- Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og drys skiverne med salt.
- Bag aubergineskiverne i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10-15 minutter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Fordel lidt kødsovs i bunden af et ovnfast fad og læg aubergineskiver ovenpå.
- Fortsæt dernæst et lag kødsovs, kartoffelskiver og kødsovs.
- Fortsæt til alle aubergineskiverne og kartoffelskiverne r brugt.
- Slut af med et lag kødsovs.
- Bechamelsauce: smelt smørret i en gryde og rør melet i.
- Tilsæt mælk og pisk det godt så saucen ikke klumper.
- Kog saucen op og lad den koge i et par minutter, så den tykner.
- Smag til med salt, peber og muskat.
- Fordel bechamelsaucen ovenpå moussakaen og drys revet ost øverst.
- Bag moussakaen ved 180 grader i cirka 40 minutter almindelig ovn.
- Servere med salat tzatziki og måske lidt godt brød.
Noter
Læs også:
relaterede artikler:
Nytårsmad - inspiration til nytårsmenuen
Madplan uge 12
Undgå denne fejl når du fryser hakket kød
Virkelig nem sovs til kød
Ovnstegte græske frikadeller
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager

