Skøn opskrift på oksekød i fad med låg af cremet blomkålsmos. Opskriften er LCHF venlig .
Forberedelsestid: 15 min
Madlavningstid: 30 min
Serveringer: 4 pers
Ingredienser
2 små løg
3 fed hvidløg
2 stængler bladselleri eller 2 gulerødder
2 peberfrugter
olie til stegning
500 g hakket oksekød
140 g tomatpuré
en dåse hakkede tomater med smag
salt og peber
Blomkålsmos:
2 blomkålshoveder (mellemstore)
80 g smør
salt og peber
Fremgangsmåde
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Rens peberfrugten og skær selleri og peberfrugt i små tern.
Svits grønsagerne i olien ved svag varme.
Brun kødet ved høj varme.
Tilsæt dåsen med hakkede tomater og tomatpuré.
Lad kødsovsen simre imens blomkålsmosen laves.
Blomkålsmos:
Fjern bladene fra blomkålene og skær dem i små buketter.
Kog blomkålen i 10 minutter eller til de bliver helt møre.
Hæld vandet fra blomkålen og tilsæt smør.
Blend det hele til en glat blomkålsmos.
Krydder mosen med salt og peber.
Kom kødsovsen op i et ovnfast fad og hæld mosen som et låg.
Bag fadet i ovnen ved 200 grader og drys retten evt. med frisk persille.
prøv denne lækre salat med blomkål og avocado
eller
Blomkålspizza
rstat evt. blomkålsmosen med denne kartoffelmos med hvidløg og persille
relaterede artikler:

