Bagt torsk - nem og lækker opskrift på bagt torsk
Jeg vil gerne dele en af mine yndlingsopskrifter på fisk med jer – bagt torsk i ovnen med citron og hvidløg. Det er en virkelig lækker ret, der bringer minder om solrige dage og smagen af havet direkte til mit spisebord. Jeg elsker at tilberede denne ret, især når sommeren er på sit højdepunkt, og man kan mærke varmen i luften.
Jeg starter med nogle friske torsk fileter – omkring 150-200 gram hver. Jeg skyller dem grundigt og dupper dem tørre med et stykke køkkenuulle. Så placerer jeg dem i et ovnfast fad, som jeg har smurt let med olivenolie eller smør. Det er vigtigt at give dem plads, så de kan tilberedes jævnt og blive dejligt møre.
i en skål blander jeg saften fra en friskpresset citron med et par fintsnittede hvidløgsfed. Denne blanding giver fisken en skøn syrlighed og en dejlig aroma. Jeg hælder blandingen over torsk fileterne og sørger for, at de er godt dækket.
Så krydrer jeg med lidt salt og friskkværnet peber og nu skal torskefileten bages i ovnen.
Til torsken kan du lave Sprøde fritter
og en tartarsauce.
Bagt torsk med citron og dild
På toppen af torsken har jeg tilsat citronskiver og frisk dild. Er du ikke så vild med citron, så kan du bruge lime. Citron og lime kan selvfølgelig undlades, men jeg synes citron er virkelig lækkert til fisk.
Bagt torsk - nem og lækker opskrift på bagt torsk
- 600 g torskefilet
- salt
- 2 spsk olivenolie
- saften fra 1 citron
- 1 bundt frisk dil deller persille
- 2 fed hvidløg, finthakket
- salt og friskkværnet peber
- Forvarm din ovn til 200 grader.
- Skyl torsk fileterne under koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Placer torsk fileterne i et smurt ovnfast fad eller på en bageplade med olivenolie.
- I en skål, bland olivenolie, citronsaft, finthakket hvidløg, salt og peber.
- Hæld olieblandingen over torsk fileterne, sørg for at de er godt dækket.
- Drys fileterne med salt og friskkværnet peber.
- Bag torskefileterne i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil fisken føles mør med en gaffel.
- Når fisken er færdigbagt, drys friskhakket persille eller dild på toppen.
- e