Brownie med mælkechokolade og hasselnødder
har du lyst til en lækker svampet brownie, der er super nem at lave? Brownies kræver faktisk kun få ingredienser og lidt af din tid. Hemmeligheden til en virkelig god brownie ligger i, hvordan den bages. Det vigtige er, at den ikke får for meget i ovnen. En perfekt brownie skal være dejlig fugtig og have en svampet midte, der smelter på tungen.
Et godt trick til at tjekke, om din brownie er bagt præcis rigtigt, er at stikke i den med en smørekniv eller et træspyd. Hvis der hænger lidt dej ved, så er den lige præcis, som den skal være.
Mange laver brownies med mørk chokolade, men har du prøvet med mælkechokolade? Det giver brownien en helt særlig blød og lækker smag. Mælkechokolade gør brownien mild og cremet, og det er bestemt værd at prøve, hvis du er til en sødere variant. Se også Brownie med kaffe
Brownie med mælkechokolade og hasselnødder
150 g mælkechokolade
80 g smør
2 æg
65 g brun farin
80 g sukker
1 nip salt
1 tsk. vaniljesukker
80 g hvedemel
70 g grofthakket hasselnøder
Smelt chokolade og smør i en lille gryde under omrøring ved svag varme.
Pisk æg, brun farin, og sukker luftigt.
Hæld chokolade og smør i æggemassen.
I en anden skål blander du salt, vaniljesukker og mel sammen. Vend det forsigtigt i dejen.
Beklæd en form med bagepapir og fordel dejen i formen.
Hak nødderne groft og fordel dem på dejen. Du kan også komme nødderne i dejen inden du kommer den i formen.
Bag brownien ved 200 grader alm. ovn i cirka 20-30 minutter til lige netop den har sat sig.
Lad brownien køle lidt af og skær i firkanter.