burgerboller - den bedste opskrift på burgerboller
Har du nogensinde prøvet at lave dine egne burgerboller? jeg må indrømme, at var lidt skeptisk i starten - tanken om at bage burgerbollerne fra bunden virkede lidt overskueligt, men jeg tog fejl. resultatet? det er det værd. Mel, gær, lidt salt, sukker vand og olie er de grundlæggende ingredienser i en burgerbolle. Men du kan tilføje dit eget twist til burgerbollerne. Elsker du smagen af frisk rosmarin eller måske lidt hvidløg? tilsæt det i dejen!
Nu tænker du måske, det tager hele dagen at bage bollerne men nej, det er faktisk ret hurtigt og nemt. Du ælter dejen, lader dem hæve, og bum - ind i ovnen med dem. Og duften der breder sig mens, de bager, er så fantastisk. Se også: Veganske burgerboller
burgerboller - den bedste opskrift på burgerboller
3 dl sødmælk (evt. vegansk mælk)
50 g gær
1½ tsk. sukker
1½ tsk. salt
35 g smør (eventuelt vegansk)
500 g hvedemel
sesamfrø til pynt
Lun mælken og smelt smørret heri.
Tilsæt salt og sukker.
Hæld mælkeblandingen i en skål, tilsæt hvedemel og ælt det igennem i 5-10 minutter.
Lad dejen hæve i en time.
Form dejen til boller og tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i 30 minutter.
Pensel bollerne med lidt mælk og drys bollerne med lidt sesamfrø.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.