Cacio e pepe - lækker italiensk pastaret på 15 minutter
Det italienske køkken er kendt for sin enkelhed og brug af få, men smagfulde ingredienser, der kan forvandle de mest basale råvare til lækre retter.
Et godt eksempel på dette er den klassiske italienske pastaret kaldet Cacio e pepe. Cacio e pepe er en ret, som består af tre italienske ingredienser pasta, knust sort peber og parmesan. Pastaen koges al dente, hvorefter den blandes med en masse af sort peber, som har kysset panden med lidt smør.
Det hele blandes i en gryde sammen med parmesanost og lidt af pastavandet.
Det Bedste ved casio e pepe er, at pastaretten er utrolig hurtig at lave. På kun 15 minutter kan du have denne lækre pastaret klar til servering. Det gør den perfekt til en travl hverdag, hvor man stadig ønsker at forkæle sig selv med noget lækkert.
Du kan nyde Cacio e pepe som et lækkert hovedmåltid alene, eller du kan servere den sammen med en frisk grøn salat eller brød for at gøre retten mere mættende.
Du kan også servere et saftigt Kyllingebryst ved siden af.Kyllingebryst
Så næste gang du vil forkæle dine dig selv med noget ekstraordinært, behøver du ikke lede længere end det italienske køkkens Cacio e pepe. Med kun få ingredienser og minimal tid kan du trylle en smagfuld og tilfredsstillende ret frem på kort tid.
Buon appetito!
Se også Spaghetti med hvidløg
Cacio e pepe - lækker italiensk pastaret på 15 minutter
500 g spaghetti
15 hele sorte peberkorn
25 g smør
2½ dl kogevand fra pastaen
175 g revet parmesan (kan erstattes af pecorino)
evt frisk timian til pynt
Kog spaghettien i saltet vand. Spaghettien skal ikke være hel kogt så giv den 2 min mindre end du plejer.
Hæld spaghettien gennem en sigte med gem 2½ dl af pastavandet.
Vandet er med til at jævne ostesaucen.
Knus peberkorn i en morter. Hvis du ikke har en morter, så kan du komme dem i en frysepose og knus dem med hænderne eller med en kagerulle.
Varm en gryde op og rist de knuste peberkorn i et par minutter.
Kom smør på panden og lad det bruse af.
Tilsæt pastavandet, spaghetti og revet ost og rør rundt endtil osten er smeltet.
Det er pastavandet der jævner ostesaucen og gør den cremet. Derfor kan du ikke erstatte pastavandet med varmt vand fra hanen.