Madsynet

View Original

Clafoutis - fransk kirsebærtærte

Clafoutis er en fransk tærte, der stammer fra Limousin-regionen. Den laves ved at dække friske bær, oftest kirsebær, med en dej af æg, sukker, mælk og mel. Når den bages, bliver tærten blød og cremet, en sand fornøjelse at spise. Selvom kirsebær er traditionelle, kan du også bruge andre frugter som rabarber, hindbær eller brombær. Clafoutis er enkel at lave og er en fantastisk dessert til enhver lejlighed, hvor du vil forkæle dig selv eller imponere dine gæster.

  • 500 g kirsebær

  • 100 g sukker

  • 3 store æg

  • 75 g hvedemel

  • 3 dl mælk

  • smør til formen

  1. Smør en tærteform med smør og drys med sukker.

  2. Udsten kirsebær og læg dem i tærteformen.

  3. Kom sukker, æg og hvedemel i en skål, og pisk det sammen.

  4. Hæld dejen over kirsebærrene.

  5. Drys tærten med 2 spsk. sukker.

  6. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 45 minutter.

  7. Drys kagen med lidt flormelis inden servering.

Kagen kan spises både kold og lun - gerne med en klat flødeskum.