Madsynet

View Original

Den bedste opskrift på tunmousse med husblas

Den bedste opskrift på tunmousse med husblas

  • 2 dåser tun i vand eller olie

  • 1 dl cremefraiche

  • 1 dl mayonnaise

  • 1 undt dild

  • salt og friskkværnet peber

  • 2 blade husblas

  • saften fra ½ citron

  • 100 g rejer

  • ekstra citronskiver

  • tomatskiver

  • frisk purløg eller dild

  1. Hæld væden fra tun.

  2. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.

  3. Rør tunen med cremefraiche og mayonnaise.

  4. Krydr tunblandingen med salt og peber.

  5. Udblød husblas i koldt vand.

  6. Knug vandet af husblassen og kom den i en skål sammen med citronsaft.

  7. Lun skålen med husblas og citron i mikroovnen i 10 sekunder indtil husblassen er smeltet.

  8. Rør 1 spsk. tunblanding i husblasblandingen. Husblasblandingen skal ikke være varm og på denne måde bliver husblassen lidt koldt.

  9. Gentag igen med 3 spsk. tunblanding indtil husblasblandingen er afkølet.

  10. Bland det hele godt sammen.

  11. Smag moussen med salt, peber og citronsaft.

  12. Kom moussen i et fad og overdæk.

  13. Køl moussen i mindst 3 timer.

  14. Vend tunmoussen ud på et fad med bunden øverst.

  15. Pynt moussen med rejer, citronskiver, tomatskiver og frisk dild eller purløg.

  16. Servere moussen med brød.