Fyldte søde kartofler - med mexicansk fyld
Jeg er virkelig vild med sødekartofler - de er bare så skønne! Jeg kan slet ikke få nok af deres fantastiske smag og konsistens. Jeg fylder dem med alt muligt lækkert og serverer dem både til aftensmad og frokost.
Når du skal kaste dig ud i at lave fyldte sødekartofler, så husk at vælge de store af slagsen. De giver nemlig plads til ekstra lækkert fyld, og jo mere fyld, jo bedre!
Opskriften på fyldte sødekartofler er faktisk virkelig simpel , men smagen er fantastisk. Du kan vælge mellem vegetarisk fyld eller fyld med saftigt oksekød - mulighederne er mange, så du kan tilpasse retten lige efter din smag. Anvendelsesmulighederne er mange.
Bagte kartofler med mexicansk fyld
Kom gerne andre ingredienser i din sødkartoffel fx peberfrugt og top med revet ost.
Som fyld til mine sødekartofler har jeg valgt sorte bønner, cremet avocadomos, frisk tomatsalsa, ristet majs og en creme fraiche for at afrunde det hele. Og så topper jeg den bagte kartoffel med friske koriander eller frisk chili i tern.
Måske har du også lyst til at eksperimentere med andre ingredienser? Du kan eventuelt tilføje saftig peberfrugt for en ekstra farverig og smagfuld dimension, og selvfølgelig, hvorfor ikke drysse lidt revet ost på toppen for at få den sprødeste og mest lækre overflade?
Se også: Opskrift på chili con carne Mexicansk lasagne Tomatsalsa
Fyldte søde kartofler - med mexicansk fyld
4 store sødekartofler
2 tomater
1 rødløg (kan erstattes af forårsløg)
1 fed hvidløg, hakket
2 spsk. olivenolie
saften fra ½ lime
1 tsk. sukker
en lille håndfuld frisk koriander (kan udelades)
salt og friskkværnet peber
2 avocadoer
½ tsk. spidskommen
1 knsp. chilipulver
salt og friskkværnet peber
1 dåse sorte bønner
creme fraiche
majskerner
1 chilifrugt til pynt (kan udelades)
En lille håndfuld frisk koriander
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask sødekartoflerne og prik dem med en gaffel.
Kom dem i et ovnfast fad eller i en bradepande med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 50 minutter eller i en time til de bliver møre.
Hak tomater, chilifrugt, hvidløg, løg og tilsæt gerne lidt chilifrugt i salsaen.
Tilsæt olie, saften fra ½ lime, sukker salt og peber.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld væden fra bønnerne og skyl dem.
Mos avocado og kom dem i en skål.
Tilsæt spidskommen, lidt chilipulver, citronsaft salt og peber.
Skær et snit i hver kartoffel og åben den, så der er plads til fyldet.
Fordel 1 spiseskefuld tomatsalsa, avocadomos, cremefraiche, majskerner, friskhakket koriander og eventuelt friskhakket chili.
Top med sorte bønner.