Madsynet

View Original

hindbærcoulis - kold hindbærsovs

Jeg vil gerne dele min skønne opskrift på hjemmelavet hindbærcoulis med dig! Det er en lækker kold hindbærsovs, der passer perfekt til is og mange andre lækre sager.

Når jeg står i supermarkedet og ser på de friske, saftige hindbær eller de frosne hindbær, bliver jeg altid ivrig efter at lave denne hindbærsovs. Jeg laver min hindbærcoulis på en meget simpel måde.  Jeg tager enten friske eller frosne hindbær  (alt efter hvad der er tilgængeligt og i sæson) og kommer dem i en gryde sammen med lidt vand, vaniljesukker, citronsaft  og sukker eller flormelis  efter min smag. Jeg koger det hele op og sigter det, så har jeg en lækker hindbærcoulis.

Hindbærcoulis kan bruges til næsten alt. Jeg elsker at hælde den over min yndlings is, pandekager, vafler eller yoghurt. Den giver også en fantastisk smag til kager, desserter og smoothies.

Når det kommer til konsistens , er det en smagssag. Personligt foretrækker min hindbærcoulis uden kerner, da den bliver silkeblød og cremet. Men jeg ved, at nogen elsker det ekstra bid, som kernerne tilføjer, så det er helt op til dig at vælge den perfekte konsistens for din hindbærcoulis.

hindbærcoulis - kold hindbærsovs

  • 200 g hindbær frisk eller frost

  • 4 spsk. flormelis eller sukker

  • 1 tsk vaniljepulver

  • 2 spsk citronsaft

  1. Varm hindbær, flormelis, citron OG VANILJE op i en gryde.

  2. Kog hindbærsaucen op ved middel varme indtil det koger og LAD DET KOGE i 5-8 minutter. Hindbærerne skal være kogt helt ud.

  3. Tag hindbærcoulis af varmen og sigt det.

  4. Stil det på køl mindst en time, da den skal serveres kold.